Westergasfabriek
41
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-41,bridge-core-2.6.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Westergasfabriek

Van vervuild industrieel terrein naar duurzame, culturele hotspot

Over dit project

Van vervuild industrieel terrein naar duurzame, culturele hotspot

De Westergasfabriek in Amsterdam is in een gefaseerd proces getransformeerd van verwaarloosd terrein tot een plek waar mensen elkaar ontmoeten, werken en ontspannen. Het gebied staat inmiddels internationaal op de kaart als voorbeeld van een succesvolle, duurzame transformatie van industrieel erfgoed.

 

De Westergasfabriek voorzag de hoofdstad jarenlang van energie.

De Westergasfabriek in Amsterdam werd eind negentiende eeuw gebouwd. Halverwege de twintigste eeuw verkreeg men echter gas op andere plekken in het land en in 1967 werd de productie van de Westergasfabriek definitief gestaakt. Na de sluiting van de fabriek bleef een zwaar vervuild terrein achter. Vanaf 1992 werden de gebouwen tijdelijk gebruikt voor creatieve en culturele activiteiten.

 

De Westergasfabriek onderging een iconische transformatie naar culturele en creatieve hotspot.

Verantwoordelijk voor de transformatie van de Westergasfabriek en het beheer, de verhuur en de exploitatie van de gebouwen. Het vervuilde terrein is gesaneerd en er is een prachtig park aangelegd. De fabrieksgebouwen bieden nu plaats aan werkplekken, ruimte voor grote en kleine evenementen en diverse horeca-, film- theater- en expositiegelegenheden.

 

Lees hier verder over dit Project